Home Opskrifter Lammekød Langtidsbraiseret Lammekølle
Langtidsbraiseret Lammekølle (4 personer)
Ingredienser
1 lammekølle på ca. 2-2,5 kg.
OBS. dansk eller islandsk lam
1/2 l rødvin
200 g svesker
50 g rosiner
8 skalotteløg
1/2 dl olivenolie
2 kanelstænger
5 dl kalvefond
lidt timian og rosmarin
1 laurbærblad
1 tsk stødt kommen
salt og peber
Fremgangsmåde
Kog rødvinen op og tilsæt svesker og rosiner. Tag gryden af komfuret.
Pil skalotteløgene.
Brun lammekøllen i olivenolie i en kokotte eller en stegegryde med låg der kan gå i ovnen. Krydr
køllen med salt og peber. Tilsæt rødvin, svesker, rosiner, skalotteløg, krydderier og kalvefond.
Bag lammekøllen under låg i ovnen ved 120 gr. i syv timer og vend undervejs køllen en gang
i timen, så den ikke tørrer ud. Hæld lidt vand ved, hvis køllen mangler væde.
Tilbehør
Kogte ris passer godt til, men kartofler og verdens bedste vintersalat er også godt.